Volg ons op

facebook twitter

 

Trouwen, informatie

Reservering en vergoeding
De huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden van dinsdag tot en met zaterdag. Afspraken over de trouwdatum maakt u met de gemeente Leeuwarderadeel, Bureau Burgerzaken, telefoon 058-2570020. Een eigen trouwambtenaar is mogelijk, dit regelt u met de gemeente.
Voor de beschikbaarheid van de trouwzaal op deze datum kunt u bellen met de beheerders, de fam. Hoogendam, tel 058-2570020 . Met hen kunt u ook een afspraak maken voor het bezichtigen van en het bespreken van de mogelijkheden en beperkingen van deze locatie.
De kosten voor de huwelijksvoltrekking worden door de gemeente, en voor de locatie door Dekema State bij u in rekening gebracht.
De datum dient z.s.m. doorgegeven te worden naar zowel de gemeente als naar Dekema State.

 Prijzen
€ 575,-- tijdens reguliere openstelling
€ 575,-- op zaterdag (altijd)
€ 400,-- buiten de reguliere openstelling.

De gemeente hanteert dezelfde tarieven voor het trouwen op het gemeentehuis als op Dekema State. De nieuwe tarieven bedragen € 550,-- buiten kantooruren van de gemeente (vrijdag na 12 uur en op zaterdag) en binnen kantooruren € 200,--

De totaalprijs van locatie en gemeente in 2014

€ 600,-- dinsdag t/m vrijdag 12.00 uur buiten openstelling

€ 775,-- dinsdag t/m vrijdag 12.00 uur tijdens reguliere openstelling

€ 850,-- vrijdag na 12.00 uurbuiten openstelling

€ 1.125,-- vrijdag na 12.00 uur tijdens reguliere openstelling

€ 1.125,-- alle zaterdagen

Beschikbare ruimte en aantal gasten
Tijdens de huwelijksvoltrekking hebt u de beschikking over de zaal, de garderobe, de hal en de grote zolder.
Omdat de ruimte beperkt is, kunnen er maximaal 30 gasten zitten en boven maximaal 40.

Toegankelijkheid voor invaliden
De trouwzaal beneden is bereikbaar voor rolstoelen, zij het niet gemakkelijk (trap 2 treden).
In het entreegebouw is een invalidentoilet aanwezig. Als er gasten zijn die gebruik maken van een rolstoel, dient u dit tijdig door te geven aan de gemeente en aan de beheerder van Dekema State.

Parkeren
Op het terrein van Dekema State mogen alleen de bruidsauto of –koets en de auto van de fotograaf worden geparkeerd. De overige auto's staan op de parkeerplaats achter het entreegebouw of achter de Hervormde Kerk. De bruidsauto volgt de oprijlaan aan de Dekemawei, stopt op het plein voor de brug en mag daar blijven staan.
Vanwege de kwetsbaarheid van de wegen en paden op het terrein mag er niet buiten de paden worden geparkeerd, uitgezonderd de strook parkeerbaar gras aan het uiteinde van de rondrit. Bij uitzonderlijke voertuigen is voorafgaand overleg met de tuinbaas een vereiste.

Beschikbare tijd
Voor aankomst en vertrek van het bruidspaar en de gasten, de voltrekking van het huwelijk en het maken van foto's wordt maximaal drie uur gereserveerd in de agenda van Dekema State.
Indien u de drie uur door de aard van uw verblijf overschrijdt moet u rekenen op extra kosten voor de huur van Dekema State.

Catering
Koffie en thee kunnen worden geschonken door Dekema State zelf. Voor lunch, diner of receptie kunt u afspraken maken met onze vaste cateraar, namelijk Cadenza Catering (tel 06-53976549).
Het nuttigen van zelf meegebrachte eet- en drinkwaren is niet toegestaan.

Cadenza Catering
t.a.v. Wim Teeuw
Emmaplein 4,
8933 BS Leeuwarden
tel. 058-2132138  of 06-53976549 
info@cadenzacatering.nl
www.cadenzacatering.nl

Foto's
Dekema State vormt - zowel binnen als buiten – een prachtig decor voor uw bruidsreportage.
Fotograferen binnen de State dient altijd in overleg met de beheerder plaats te vinden. Het gebruik van filmzonnen en ander zwaar belichtingsmateriaal is binnen niet toegestaan.

En verder...
Op het terrein van de State mag niet worden gestrooid met confetti. Rijst en bloemblaadjes zijn – in overleg – wel toegestaan. In de State mag niet worden gerookt en huisdieren worden niet toegelaten.

Adressen
Gemeente Leeuwarderadeel, Bureau Burgerzaken.
Ljipsstrjitte 1, Postbus 24, 9050 AA Stiens, tel. 058-2576627
Dekema State, Dekemawei 5, 9057 LC Jelsum, tel. 058-2570020 info@dekemastate.nl