Volg ons op

facebook twitter

 

 

Een bezoek

U bent van harte welkom in de State, om u weer even in de vorige eeuw te verplaatsen. Een grondige bezichtiging neemt ongeveer twee uur in beslag.
Ook kunt u rondom de state de tuin bekijken, of neerstrijken op het terras voor een kopje koffie.

De hond mag mee in de tuin, wel graag aangelijnd houden. Onze eigen hond loopt wel los, zij is de eenden en kippen en andere hier los lopende dieren gewend.In de state mag de hond helaas niet mee.U kunt hem/haar voor of achter de state tijdens het bezoek aan het huis tijdelijk even vast zetten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reguliere openingstijden:

Alle weekenden van 6 april tot en met oktober van 13.00-17.00 uur. Met de feestdagen zoals Pasen, en Pinksteren gesloten.

Zowel 1e als 2e pinksterdag zijn we gesloten. De zaterdag voor pinksteren, 8 juni, zijn we open en vieren we de Dag van het Kasteel.

Vanaf 15 juni t/m 15 september 2019 dinsdag t/m zondag
van 13.00 - 17.00 uur geopend.

Op 7 juli is de State tot 16.00 open inplaats van tot 17.00, dit in verband met de voetbalfinale.


Zaterdag 17 augustus en vrijdag 30 augustus gesloten vanwege huwelijksvoltrekkingen.

Zondag 27 oktober bent u welkom vanaf 14 uur in plaats vanaf 13 uur in verband met een besloten gezelschap tot 14 uur.

Let op: Bezichtiging onder voorbehoud van andere activiteiten en feestdagen die op de agenda vermeld staan. Er kan een trouwerij zijn of een grote groep waardoor de State te vol is voor andere bezoekers.

Buiten de hierboven genoemde reguliere openingstijden is er de openstelling op afspraak voor groepen, het gehele jaar uitgezonderd de winterrustperiode van half december tot en met eind januari.

 

Toegankelijkheid:

Dekema State is gedeeltelijk rolstoelvriendelijk en
deels rolstoeltoegankelijk, 1 rolstoel en 1 rollator zijn te leen in het entreegebouw,

De tuin is goed begaanbaar, de schelpenpaden hard, alleen de stukken waar grind ligt zijn iets minder gemakkelijk maar wel overbrugbaar. In "het bos" zit een soort uitkijkheuveltje dat ook wat zwaarder begaanbaar is door het hoogteverschil.

Middels goten kan de hoge drempel door een rolstoelgebruiker met hulp worden overbrugd. De rolstoelgebruiker kan 1/3 vanuit de stoel het gebouw bekijken (de belangrijkste museale ruimtes zoals eetkamer, zitkamer, keuken, boekerij, en het sael inkijken maar niet betreden). Daarnaast beschikken wij over een map waarin foto's en informatie staan over wat er op plekken te zien is (ook de rest van de expositie op de bovenverdieping en de "jongenskamer") die hij/zij niet ter plaatse kan bekijken.

De state is voor iemand die wel een paar treden kan overbruggen (bijvoorbeeld een rollator of een rolstoelgebruiker die zelf een paar passen en/of treden kan nemen) voor 2/3 te bezichtigen. De bovenverdieping en de kelder zijn alleen met een trap bereikbaar.

Prijzen:

Volwassenen:
€ 3,50 voor een bezoek aan de State en de tuinen.
€ 2,50 voor 65 plussers.
€ 1,50 voor alleen een bezoek aan de tuinen.

Kinderen van 4-18: klik hier voor meer informatie
€ 1,00 (met uitzondering van concerten)

Groepen: klik hier voor meer informatie
€ 2,00 per persoon met een minimumbedrag van € 40,00