Volg ons op

facebook twitter

 

Voorjaarsfair 2017 Groei en Bloei


Op 22 april vindt de voorjaarsfair Groei en Bloei weer plaats. (10.00 - 17.00 uur gratis toegang)

Onder de meer dan 60  standhouders, die verspreid staan over het prachtige terrein van deze historische State ook weer een aantal bekende plantenkwekers, zoals Brian Kabbes, De Beemd, kwekerij Jacobs, maar ook hobbykwekers als De Jonkheer. Verder vindt u stands van hoveniers, bakkersproducten, brocante, sieraden, kaasboerderij, aquarellen en nog veel meer, dit alles in de siertuin, tussen de appelbomen of op het grote weiland.
De historische State, ingericht in oude stijl, is voor  2 euro (kinderen € 1,—) te bezichtigen.
Van de tuinen en het park met stinzenplanten (er is een zoekkaart stinzenplanten) als de bostulp en vogelmelk kunt u gratis genieten.
Voor de kinderen: diverse activiteiten, sommige tegen een kleine vergoeding, zoals knutselen, boogschieten, buitenspeurtocht .

Ook wordt er veel muziek gespeeld:

Van 10-12 uur Martin Pals met zijn luit

en 's middags:

Optreden van Hynstewaed 16 met Lolle van Houten zang en percussie, Marie Dijkstra doedelzak en Dwars-en Ierse fluiten.Yvette Nijboer op keyboard, Arend Jan Faber op bas, en Freek Span zang, gitaar en banjo. Het repertoire is veelzijdig: Zweedse, Deense, Ierse, Engelse, en Spaanse muziek. Zang en instrumentaal

Ook kunt u de nu bloeiende stinzenplanten waar Dekema State bekend om is bekijken, eventueel met een stinzenplantenzoekkaart.

Tuinbaas Wim Hoogendam houdt twee keer, om 11.00 uur en om 15.00 uur, een lezing:
“Dekema State door de seizoenen heen”

U kunt ook vragen over de tuin stellen.