Volg ons op

facebook twitter

 

 

Dekema State in de media

 

 


Februari 2019

Mooi artikel van Roots magazine met als titel:Spetterend bloemenfeest bij de Friese landhuizen Dekema State en Martenastate en een gratis te downloaden natuurommetje tussen Dekema en Martena State.


Een reportage van 30 minuten met Verschillende Friese buitenplaatsen. Ook Dekema State komt in beeld, zowel aan het begin een fragment als aan het eind.

Tussen Adel en Vrijwilliger: over wonen en werken op een Friese buitenplaats.

 

Voorjaar 2018


Klik hier voor een filmpje
uitgezonden in het TV-programma Hallo Nederland over de stinzenflora en de tuinbaas van Dekema State!

 

Mei 2017, Jacomine Hoogendam staat in een artikel over het Educatieproject Stins!

In de nieuwsbrief (mei 2017) Groen licht (vanaf pagina 8) van Landschapsbeheer Friesland Met Jacomine Hoogendam in de hoodrol.

Stins! maakt de geschiedenis van Staten en Stinzen beleefbaar voor kinderen. Door het educatieprogramma leren de kinderen op een leuke en interactieve manier over Staten en Stinzen en de Friese geschiedenis. Naast de lessen op school, bezoeken de kinderen binnen het programma ook echt een State of Stins. Dekema State, Princessehof en de Schierstins doen met het programma mee. Stins! is een project van Stichting Staten & Stinzen, Landschapsbeheer Friesland, Museumfederatie Fryslân, Steunpunt Monumentenzorg Fryslân en Keunstwurk.

1 april 2017 stond er ook een foto in de Leeuwarder Courant: klik hier voor een grotere weergave